štvrtok 3. novembra 2016

ŠIGELA - Demo 2014/Live 2014 7" EP (2016)


Takmer presne o rok neskôr po vydaní titulu V/A "KAPELY Z GARÁŽE POD PRÍSTAVNÝM MOSTOM" (http://muzika-komunika.blogspot.sk/2015/10/va-kapely-z-garaze-pod-pristavnym.html) je tu ďalšia nízko-nákladová platňa. ŠIGELA 7" EP vychádza v náklade 5 (slovom päť) kusov. Možno že "vychádza" nie je to pravé slovo, lebo je podobne ako predošlá nahrávka určená len ako darček zúčastneným.

Kapela ŠIGELA de facto skončila, toto je vlastne taká bodka za jej činnosťou. Na 7" EPke je 3-piesňové demo z roku 2014 a kúsok z koncertu v Žiline, z konca roku 2014. Akciu v Žiline (v Meštianskej pivárni) organizoval kamoš Dáša fon Fľaša a tento koncert odohral s nami na bicie, pretože náš bubeník ostal chorý doma.







Muzika z 7" EP tu: http://leteckaposta.cz/161026143







Info: https://www.discogs.com/release/9304019










+Niekoľko referencií na Šigelu:


Recka na demo od Ctiba:

ŠIGELA CD-r (2014)

Bratislavská kapela shromážděná okolo neúnavného nadšence Miša, kterého můžete znát jednak z účinkování v dřívějších skupinách S.I.K.A. nebo třeba STEH, jednak jako provozovatele blogzinu muzika-komunika – a kdovíco všecko ještě chalanisko tropí.
Cédo obsahuje tři kratičké rozbušky, které se přes vás převalí, moc se s váma nemazlí - rytmus víceméně furt pryč stejný, jednoduché kolečko akordů, melancholicky nakřáplý zpěv, vytažená melodická basa, při které se mi, hlavně v ornamentech první písně, vybavuje GRAŽDANSKAJA OBORONA – a vy akorát civíte, co to bylo za sílu, a mačkáte znovu play. A osobité texty!
Mišo vystupuje občas i sám, jen s akustickou kytarou. Nedávno jsem ho slyšel ve vsetínském Vesmíru a moc se mi to líbilo – a na téhle nahrávce je slyšet, jak doprovázející kapela dovede jeho nápady obohatit a umocnit jejich vyznění.

-ctib-




Video záznam z koncertu nájdeš tu: http://bandzone.cz/sigelapunk?at=video&vc=2

Bio, texty a aj pokecy ku niektorým textom tu: http://bandzone.cz/sigelapunk


------





Napísali o ŠIGELE:

"Šigela je nová kapela z Bratislavy, ktorá vychádza z folkového projektu Miša z už nefungujúcej kapely z Garáži menom Steh. Mišo teraz hráva sám folk ako Mišo Štich, alebo priamočiary melodický punk v trojici s Oliverom a Kovim ako Šigela."

(Vlado, OBLUDA klub, info ku koncertu)


-------

"ŠIGELA - nová melancholická punková kapela z Bratislavy zložená z harcovníkov Bratislavskej scény: Mišo(S.I.K.A., Rovnou Chodbou, Steh), Kovi(If There Is a Hope, Fantaghiro) a všemožný Oliver(Internacionál Kakadu, Lutra)."

(Lichtle, info ku koncertu k jeho 30-ke)


-------


"ŠIGELA (Bratislava) - melancholický retro/post punk, pár akordů + jednoduchý rytmus, v hudbě ozvěna kapel jako byla např. GRAŽADANSKAJA OBORONA, v sestavě ex-STEH/S.I.K.A. atd. lidi...

(Filip, SYIH / HLUBOKÁ ORBA zin - popis ku kapele na plagáte na koncert v Brne)



-------


"Pěkný alternativní punk(čík), jednoduše a odlehčeně bez nějakých těžkých kudrlinek. Jen tak dál."

(komentár z Bandzone)


-------

"...to co ste zahrali s kapelkou v Oblude bolo moc fajne, mne to pripominalo take tie svedske bandy, hlavne sa mi to pacilo preto, lebo to bolo fest originalne, to sa nevidi. neviem ci planujete v tom pokracovat, ale pokial by ste pokracovali, tak mate velkeho fanusika...malo to nejaku taku naladu, atmosferu toho celeho, mozno skorej danske kapely Gorila Angreb, atd.. taku melancholiu to malo peknu, a ked som teraz pocuval Dicks, tak uz mi to cele zapasovalo a pochopil som aj ten vas cover, lebo s Dicks mate podla mna hodne spolocneho. co vas vsak robi originalnymi je to, ze v nasom pasme takuto muziku nikto nehra a preto je super ze ste tu vy. taky surovo melancholicky punkrock..hehe, vydrbane skatule. tesim sa na demo."

(...napísal mi Dáša fon fľaša v maily krátko po našom spoločnom koncerte v Oblude)


-------


"Hmm, that's hard to describe ŠIGELA . To me it sounds a little pop-punk, but don't take it as insult.
It really sounds cool!

And your solo "band" - Mišo ŠTICH - reminds me a bit of Grazhdanskaya Oborona!"

(Pablo, STRONGLY OPPOSED Rec, Balkongpønker Vinilers Rec.)



Not long active nice alternative punk, simply lightness and without any heavy frills, from Bratislava, Slovakia.

(Info z Discogs)

-----------------


MP3 version of ŠIGELA vinyl.


Mišo





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)