piatok 20. februára 2015

MAREK BREZOVSKÝ "Komorná hudba" (2004)


"Nešťastie je totiž relatívnou formou šťastia a čím skôr si to človek uvedomí, tým ľahšie sa mu bude žiť na tomto svete."

Marek Brezovský




S hudbou Mareka Brezovského som sa prvý krát stretol niekedy v 90-tych rokoch, keď som mal na kazete nahranú kapelu AVANAVANY z kompilácie REBELIE III. - NEOPUNK. Bol taký "art-y" punk a trochu mi to znelo jak MLADÉ ROZLETY, alebo SLOBODKA. Neskôr, v polovici nultých rokov brácho kúpil v antikvariáte CD HRANA. To už bola trochu iná muzika. Koncom minulého roku som si bol pozrieť projekt HRANA naživo a stálo to za to.
Hrali len v trojici a bolo to hoooodne silné.

Brezovský počas niekoľkých rokov vytvoril množstvo hudby v širokej žánrovej škále. Časť z jeho komornej tvorby je zachytená na tomto CD. Skladby sú z rokov 1989 - 1994 a sú zoradené chronologicky.





http://uloz.to/xF53bqpk/marek-brezovsky-zip



Album info: http://sk.wikipedia.org/wiki/Komorn%C3%A1_hudba_(album)

Brezovský info: http://sk.wikipedia.org/wiki/Marek_Brezovsk%C3%BD


------------


Chamber music of Marek Brezovský.


Marek Brezovský (* April 15, 1974, Bratislava, Slovakia – † June 22, 1994, Bratislava, Slovakia) was a Slovak music composer, songwriter, piano player and singer. He studied at the Academy of Performing Arts, Bratislava, Slovakia. He died of heroin overdose at the age of 20. Brezovský was an exceptionally talented musician and is deemed one of the most influential modern Slovak composers.


http://en.wikipedia.org/wiki/Marek_Brezovsk%C3%BD


Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára