štvrtok 6. novembra 2014

KONCERT na EKH


Ahoj, už túto sobotu hráme s kapelou vo Viedni, na EKH.
Koná sa tam dvojdňový festival ANTI-KNAST TAGE (http://antiknasttage2014.noblogs.org/post/2014/11/04/konzert-am-samstag-auf-den-antiknasttagen/) a v rámci programu bude hudobný večer "UNTIL IT ALL BREAKS" s kapelami/interpretmi: STERN, DÁŠA FON FĽAŠA a ŠIGELA. Skoro rovnaká zostava v akej sme hrali pred dvomi rokmi v Oblude (http://muzika-komunika.blogspot.sk/2012/11/koncert-stern-ctib-dasa-fon-flasa.html). Vtedy sme tam so ŠIGELOU odohrali náš prvý koncert.





EKH je budova bývalej školy postavenej českými robotníkmi v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Neskôr budovu kúpila KPÖ, Komunistická strana Rakúska, ktorá ju ale takmer nevyužívala. V roku 1990 priestor obsadila skupina autonómov a pankáčov z A/ľavicového spektra scény.
Dom premenovali na "Ernst-Kirchweger-Haus" podľa mena ľavicového aktivistu zabitého pri demonštrácii v 60-tych rokoch. Priestor využívali rôzne minority, neziskové organizácie a stal sa útočiskom pre rôzne alternatívne aktivity - od divadla, cez hudbu až po knižnicu a infoshop či organizácie pomáhajúce utečencom. Aktivisti sa snažili svoju prítomnosť v dome zlegalizovať. EKH počas svojej takmer 25 rokov trvajúcej existencie v podobe autonómneho centra zažilo mnoho snáh o zrušenie, ale napriek tomu stále trvá. Nájdeš tu bar, dielne, skúšobne pre kapely koncertné sály, či posilovňu. Ja som centrum za posledných 15 rokov navštívil viackrát a takmer so všetkými kapelami v ktorých som pôsobil sme tu odohrali aspoň jeden koncert. Predsa len Viedeň je blízko.



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára