streda 26. marca 2014

FREE FACES "Almost True Story" (1998)


"Free Faces bola slovenská rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1997 pôvodne ako nujazzové inštrumentálne trio v obsadení Oskar Rózsa, Andrej Šeban a Marcel Buntaj. Začiatkom roku 1998 sa k nim pripojil spevák Maroš Hečko z alternatívnej skupiny Bezmocná hŕstka s úmyslom zhudobniť niekoľko básní amerického beatnického básnika Lawrencea Ferlinghettiho pri príležitosti vydania jeho výberovej bibliofílie I Am Waiting v Hečkovom vydavateľstve Silberman. Krátko nato v apríli skupina debutovala štvorskladbovým EP s názvom I Am Waiting: Free Faces for Lawrence Ferlinghetti, ktoré sprevádzalo knižnú publikáciu.Členovia skupiny, motivovaní perspektívnymi výsledkami, sa následne rozhodli pokračovať v spoločnej tvorbe.
Na jeseň toho istého roku im vyšiel prvý LP album Almost True Story a dočkal sa pozitívnych reakcíí zo strany kritikov aj poslucháčskej verejnosti. Skupina zaň v roku 1999 získala dve Ceny Hudobnej akadémie v kategóriách najlepšia audionahrávka a najlepší obal. Free Faces taktiež získali ocenenie v kategórii objav roka. Pripravovali sa ambiciózne plány na účinkovanie skupiny v zahraničí,no takmer nič sa z nich nezrealizovalo..."


(Wikipedia)


V knihe Rocková Bratislava sa zase v súvislosti s kapelou píše ako o aristorkatickom space-rocku či experimentálnom rocku s veľkými ambíciami a sľubnou perspektívou, ktorá sa nie tak úplne naplnila.






http://www.multiload.cz/stahnout/801052/free-faces-zip/





--------------------------

All-stars experimental/alternative rock from Slovakia. Atmospheric space-rock singing in English. Maybe DAVID BOWIE fans will enjoy it.


Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára