sobota 23. februára 2013

V/A "Steppe-Punks Underground Kazakhstan" (2000)


Luk Haas, punkový Krištof Kolumbus vydal v roku 2000 sedem-palcovú vinylovú výberovku s punk/garage kapelami z Kazachstanu. Táto nahrávka patrí medzi moje najobľúbenejšie vďaka svojej dravej, neurvalej hudobnej atmosfére a tiež samozrejme aj vďaka istej obskúrnosti záznamov. Singel sa mi zatiaľ nepodarilo zohnať v originále, no asi pred 10 rokmi som si ho nahral na kazetu od kamoša Jura (s ktorým sme hrávali v spoločných kapelách). Takže rip je z kazety, nie z vinylu. Myslím, že to je pri takejto muzike jedno, atmosféra tam je. Koniec koncov tie nahrávky boli aj tak pôvodne na kazetách. Luk v layoute píše, že niektoré mu poslal na kazete Edgar Embers (chlapík z Lotyšska, z mestečka Kuldiga, ktorý má veľký prehľad o Ex-USSR punkovej scéne. Bol som s ním niekoľko rokov v kontakte a drvivú väčšinu všetkých svojich lotyšských punk/HC kaziet mám práve od neho) a niektoré zase Syeva Oplachko zo Sibíru.

Hudobne sa kompilácia pohybuje v rámci punku, garage rocku, psych-folku a celá je načuchnutá takou tou ruskou divočinou.
Príjemný posluch.






http://www.ulozto.cz/xjYKMKM/stepee-punks-zip











+ rozhovor s Lukom Haasom zo zinu JUST DIY:







--------------------------------------------------------------


Unique ex-USSR punk compilation relased back in 2000 by Tian An Men 89 records. (http://www.tam89records.com/)



Released May 2000, sky blue vinyl.

"Mail contacts in 1998 with Edgars Embergs in Latvia and Syeva Oplachko in Omsk, Siberia, established from our temporary base in Northern Uganda ended up in a package of 3 Kazakhstan tapes arriving in our Kitgum post office box. Bands play different styles of punk, from fast Soviet style to garage surf to folk and industrial-influenced. Discover the Central Asian underground! The record covers the period from late 80's to mid-90's."


info:
http://www.discogs.com/Various-Steppe-Punks-Underground-Kazakhstan/release/1788001


more info:
http://profanexistence.com/2012/03/05/tam89-records-interview-with-luk-haas/


!!!My rip is made from recorded tape, not from the original vinyl!!!


Mišo


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára