štvrtok 7. januára 2010

Za hrsť textov...kapely V KOUPELNĚ JE BŘITVA

Dnes pár textov od zaujímavej kapely V KOUPELNĚ JE BŘITVA. Hudbu(?) tu nedávam, ale keby mal niekto vážny záujem, môžem mu kazetu nahrať.







ešte nejaké info nájdeš aj tu:
http://www.projektpunk.cz/obsah/V/V-koupelne-je-britva

a na záver recenzia ich koncertu zo zinu VRYŤ KĽOVATINA č.6 (rok 1993?):

"V KJB
ma udivila na koncerte proti kožušníctvam v Přerove nejak v polovici decembra roku 92. Ten koncert - to bolo dosť divoké. Dedina Újezd při Přerove, hospoda, najprv sa vstúpilo do malej miestnosti, krčmy, kde boli zmiešaný miestni otcovia rodín s kadejakými ksichtami. Sála bola obyčajná miestnosť bez podia, bez všetkého , narvaná ľudmi. Hrá jedna HC kapela za druhou, mihlo sa tu aj nejaká brutal disko, alebo čosi podobné. Medzi všetko toto monotónne hučanie sa vopchala štvorica ľudí z Ostravy s malou fúkacou harmonikou, presne takou, akú mala naša učiteľka v škôlke a s kotlom , ktorý si vypožičali z bicej úpravy. Postavili sa doprostred sály a obklopení ľudským kruhom tieto štyri postavy čudne pohybovali svojimi telami, drásavo recitovali svoje zaujímavé texty za rytmov šamanských a ktovie skadiaľ, ani nie detsko ani nie inak, jednoducho čudne znejúcimi popevkami-melódiami harmoniky. Martin z tejto kapely mi raz spomáhal, že títo štyria ľudia mali túžbu niečo robiť, no nikto z nich nevedel obsluhovať nijaký bigbítový nástroj. To som rád, že nevedeli, lebo spravili práve to čo robia. Z ich hry bolo cítiť, že to nie je len nejaká hra s textom, to je jednoducho vypalovačka. Vypalovačka bez akejkoľvek podpory gitár, bicích a decibelov. Vypalovačka štyroch hlasov ako takých. Páčilo sa mi to lebo robili hudbu presne podľa svojich možností, s maximálnym nasadením a intenzitou.
Ozaj ak by ste ich chceli vidieť, máte perfektnú možnosť. V lete sa totiž chystajú putovať po Čechách a Slovensku a kto vie ešte kade a tam kde budú mať dohovorené môžu zahrať, nemajú absolútne žiadne nároky. Myslím, že by to bolo veľmi zaujímavé napr. v lese."


Hovädo
-----------------------
takže tak...
čau, pekný deň

mišo

1 komentár:

  1. ahoj! tuhle kapelu už dlouho hledám (kdysi jsem míval kazetu, ale už je pryč...). kdyby bylo možný dát sem i zvuk, byla by to paráda!

    OdpovedaťOdstrániť