sobota 2. januára 2010

STEH


"Našijem to do vás steh za Stehom..."


Pred niekoľkými dňami som spomínal, že by som chcel na blog pridávať viac vecí, na ktorých som bol voľakedy účastný (alebo som stále ich súčasťou),  prípadne ich (spolu)tvorím. Jednou z týchto aktivít je aj kapela STEH.










Kapela vznikla pred pár (snáď piatimi, či viac?) rokmi - najprv v dvojčlennej zostave: gitara - Juro a bicie - ja ,ale bez názvu. Spočiatku to išlo neľahko, napriek tomu, že sme už predtým s Jurom hrali v hardcore kapele S.I.K.A..Kopec problémov a aj obmedzenia vyplývajúce z redukovanej zostavy. Neskôr sa v kapele vystriedalo pár kamarátov, každý svojím spôsobom ovplyvnil jej daľšiu tvár. Nakoniec, po skoro dvoch rokoch, sa zostava ustálila na: Maťa - synth+spev, Juro - gitara, Majo - basa+spev a ja - bicie. Bola poskladaná z kamošov, ktorí už predtým v rôznych kapelách hrali: Maťa: spev v SIN FRONTIERAS (HC/crust) a spev + flauta v NAIVEFIGHTERS (folk-punk), Juro - gitara v S.I.K.A.(hardcore/thrash) a krátku dobu aj v ROVNOU CHODBOU (thrashy-punk). Majo - gitara v IF THERE IS A HOPE (emo-core).




















Spojivkom kapely boli najmä dobré vzťahy a tieź túžba a chuť hrať a tvoriť spolu veci. Ale času bolo stále menej. Výsledkom zápasu všetkých týchto skutočností bolo zopár koncertov - v Čechách - v Rožnove pod Radhoštěm (kde sme mali prvý koncert, spojený s výletom za sochou Radegasta),























leták z prvého koncertu STEHu

potom pár krát v Brne (v klube Yacht nám robili koncert Radiobufera crew):

















fotka z prvého brnenského koncertu v ešte starej zostave spolu snaším kapelovým vodičom Tomášom Ambrovičom

http://www.myspace.com/radiobuferacrew, a neskôr nás tiež zavolal kamoš Pája a vtedy hrali sme v takej maličkej hospode spolu s macedónami BERNAYS PROPAGANDA. Tiež sme hrali na niekoľkých akciách po Slovensku - najlepšie bolo asi v Bardejove, organizoval a staral sa Fero Maxin, potom napríklad na festivale VEGAFEST, po boku AGATHOCLES, ale zaujímavý bol aj priestor Stanica v Žiline, hoci z našej strany to bol vtedy slabý výkon.























Zaujímavý bol aj krátky koncert na mojej svadbe:































Stihli sme jedno krátke turné Slovensko + Poľsko (poľské mesto Jaslo, neďaleko hraníc) spolu s kamarátmi z INNOXIA CORPORA a nezrealizovali sme samostatné dohodnuté turné Slovinsko-Chorvátsko-Macedónsko, kvôli niekoľkým zrušným koncertom a tým pádom veľkým vzdialenostiam. Za éry kapely STEH sme mali mnoho zrušených koncertov, snáď v pomere 1:1 ku odohraným, no možno trochu preháňam.


Dva krát sme tiež hrali vo Viedni,na EKH a odtiaľ (z koncertu z leta 2009) je aj
živák, ktorý si tu môžeš stiahnuť:










STEH live in Wien,1.6.2009
http://www.mediafire.com/?fmngzzdz1mw

(kvalita je taká aká je, koncert nie je úplný, ale snáď to zvládneš ak chceš...má to niečo cez 26 minút)


No a samozrejme Bratislava, domáca pôda, pár koncertov v klube Obluda, na Garážach, ale napríklad aj v Randali či Spojke.























Zatiaľ nám vyšla len jedna nahrávka - split CDr s kapelou VANDALI (2007), stále sa dá zohnať na našej a asi aj na ich adrese.


















Tuším sa dá nájsť aj na punkuj.com.
Nahratých je ďalších 7 skladieb, ktoré čakajú na vydanie.
Aktivity kapely do budúcnosti? Ukáže čas. Ešte by som rád spomenul, že členovia STEHu z času na čas robia koncerty pre iné kapely,z posledné 2-3 roky ich počet celkom narástol, takže niekedy v budúcnosti sa tu na blogu vrátim k týmto našim DIY promotérskym aktiviám a profilom kapiel, ktoré sme zavolali.





















Môžeš ešte pozrieť@vypočuť:
http://www.myspace.com/stehpunk
a webovú stránku kapely, ktorá pomaly dostáva kontúry:
http://steh.prasopal.sk/
prípadne si prečítať rozhovor (už síce staršieho dáta),ktorý sme robili pre portál mangelcrusties.sk
http://mangelcrusties.sk/index.php?menu=roz_kapely_show&id=28

+ niekoľko našich textov:































































na záver ešte fotka z festivalu Setkání svobodných duší 2007 v Rožnove, Steh live:




















----------------------------------

toľko na dnes...
v budúcnosti(v priebehu roka) by sa malo objaviť: ziny YA BASTA a LEVANTANTE, profily kapiel, ktorým sme organizovali koncerty, profily/downloady kapiel RIOT IN OPERA, S.I.K.A., ROVNOU CHODBOU, fotky, plagáty, texty, Garáže...a viac.

Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára